Urządzenia i Akcesoria
Warzywa faszerowane kurczakiem i ryżem z pietruszkową kruszonką
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 1 godz. 50 min
4 porcje
Składniki
Warzywa faszerowane
-
1 czerwona papryka (ok. 240 g)
-
1 żółta papryka (ok. 240 g)
-
1 cukinia (ok. 650 g)
-
5 - 6 pieczarek dużych (o wadze ok. 40 g każda)
-
15 g oleju plus dodatkowa ilość do natłuszczenia
-
1 ząbek czosnku
-
5 g natki pietruszki, świeżej, tylko liście
-
80 g cebuli przekrojonej na pół
-
250 - 280 g ryżu, ugotowanego (patrz wskazówka)
-
125 - 150 g serka kremowego śmietankowego
-
1 łyżeczka soli
-
½ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
-
1 czubata łyżeczka tymianku, suszonego1 czubata łyżeczka oregano, suszonego
-
¼ łyżeczki gałki muszkatołowej, mielonej (opcjonalnie)
-
250 - 300 g ugotowanego mięsa z kurczaka, bez skóry, bez kości (patrz wskazówka), pokrojonego na 3 cm kawałki
-
woda do pieczenia warzyw
Pietruszkowa kruszonka
-
1 ząbek czosnku
-
10 g natki pietruszki, świeżej, tylko liście
-
40 g białej bułki, czerstwej pokrojonej na kawałki
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 porcję
Białko
19.5 g
Kalorie
1722.2 kJ /
411.4 kcal
Tłuszcz
18 g
Błonnik
6.8 g
Węglowodany
48.6 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Bataty faszerowane jajkiem z sałatką ze szpinaku
1 Std. 20 Min
Frittata z cukinią
55 Min
Bakłażany nadziewane kaszą gryczaną i pulpetami z kurczaka
1 Std. 35 Min
Sałatka z żółtej soczewicy z fetą, orzechami laskowymi i grejpfrutem
35 Min
Roladki z kurczaka z chorizo i jogurtowym sosem curry
55 Min
Ryba po hindusku z sosem jogurtowym, ziemniakami i warzywami
1 Std.
Pilaw z porem i indykiem
30 Min
Sałatka z grillowanym indykiem
20 Min
Cukinia faszerowana
1 Std. 40 Min
Pulpety wieprzowe z kiszoną kapustą i sosem jałowcowym
45 Min
Marchewkowe klopsiki z ratatouille
40 Min
Papryki faszerowane kurczakiem curry i ryżem
1 Std. 20 Min